Prajitura Diplomat

de alilianaa in Prajituri, 29 Iul 2013 | 16877 vizualizari

 

Deaorece este facuta ,, mai" noaptea:)) am evitat sa fac foto, lumina n-ar fi ajutat prea mult.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi mare ( cu 4 pachetele)
  • 500 ml frisca
  • 8 linguri zahar plus alte 4 pentru sirop
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • o cutie compot ananas
  • fulgi de ciocolata si inimioare de zahar ( ornament)
  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • capsuni din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat:

Siropul: se caramelizeaza 4 linguri de zahar  peste care se pun 300 ml apa si se lasa la topit. 

Crema:  galbenusurile se bat bine cu cele 8 linguri zahar impreuna cu vanilia. Peste acestea se pune laptele in fir subtire si se fierbe pe baie de abur. Cand este gata se da la rece. 

Frisca se bate si se da la rece.

Gelatina se hidrateaza in sucul de ananas si se pune la topit pret de 30 sec la microunde inainte de a fi amestecata in compozitie. 

Cand toate acestea s-au racit se amesteca usor cu un tel sau o lingura de lemn peste care se adauga ananasul taiat cubulete.

Se ia o tava dreptunghiulara mai mare, se tapeteaza cu folie. Ca folia sa se aseze mai bine, umezim putin tava. Pe margini se pun piscoturi insiropate, pe fund capsuni din dulceata. Se adauga crema, se intinde uniform si de-asupra se pun piscoturi ( prin rasturnare acestea sa vina la baza prajiturii). 

Se lasa la rece o nopate. Inainte de a fi servita se rastoarna prajitura pe o tava. Se orneaza dupa inspiratie. 

Pofta sa avem!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat